Benvinguda

Lloca: (1) Femella d’aviram, especialment gallina, que cova i cria els polls. (2) Dona Grossa i estarrufada o voltada de criatures. (3) Persona que adopta una actitud protectora envers els altres.

Sigueu totes benvingudes al meu blog. M’ha costat molt d’arrancar però finalment he aconseguit inaugurar-lo, ara només espero que continuï amb més o menys intensitat tanmateix com les nostres vides!
I perquè "lloques"? Doncs perquè em sento plenament identificada amb la primera definició del terme, amb menys intensitat amb la segona i bastant amb la darrera. Tant el meu cercle d’amistats íntimes com amb el cercle de les mares de l’escola amb les que comparteixo molts moments de la rutina diària és sovint que adoptem aquesta postura de “lloques” i a partir d’aquí sorgeixen infinitat de converses que són les que m’agradaria anar deixant il.lustrades al meu humil blog.
Esteu per tant convidades (i convidats) a deixar els vostres comentaris!

2 de maig de 2011

trufes de taronja

lloca MònicaC - o em passes la recepta de les trufes o em presentes el teu marit...
lloca sonieta - deixa'm pensar... et presento el meu marit... jajajja
però també et passo la recepta, perquè és molt fàcil de fer i perquè som lloques!!!

  • 50 gr de mantega

  • 75 ml de nata líquida

  • 200 gr de xocolata negra

  • 1 rovell d'ou

  • 2 cullerades de pell de taronja ratllada

  • 2 cullerades de Grand Marnier o Cointreau

  • cacau en pols

Barregem la mantega amb la nata en un cassó petit.
Escalfem a foc lent fins que la mantega es fongui i tot comenci a bullir.
Apartem del foc i afegim la xocolata a trossets. Ho tapem i ho deixem reposar fins que la xocolata hagi quedat fosa. Remenem fins que quedi una pasta fina.
Afegim el rovell d'ou, la pell de taronja i el licor. Remenem.
Aboquem en un motlle allargat previament folrat amb paper film i fem un "xurro" embolicant tota la massa de xocolata.
Deixem reposar a la nevera fins que agafi la consistència que ens permetrà fer les boletes (millor d'un dia per un altre). Cobrim les boletes amb el cacau en pols i les guardem a la nevera fins que s'hagin de menjar.
Molt fàcils i boníssimes. Secret de lloca.